IK Oden

Referat: Skultuna IS - IK Oden

Omgång 8 av 22 och tidig seriefinal mellan tabellettan IK Oden och tvåan Skultuna som låg två poäng efter oss.
Vinst skulle innebära ett ryck till 5 poängs försprång.
Men det var Skultuna som ägde första halvlek. De hade ett rakt och enkelt spel, satsade på djupledsbollar mot deras snabba forwards och rensade bort alla bollar från sista tredjedelen.
Dessutom satte de en hög press på vår backlinje som tvingades lyfta långt. Dock saknade vi lite spelidéer och skapade egentligen ingenting förutom några långskott på 45 minuter.
Det var Linus som höll oss kvar i matchen med flera fina räddningar. Men efter nästa 8 timmar utan insläppt mål fick han kapitulera när Skultuna gjorde 1-0 i 45:e matchminuten, psykologiskt viktigt precis innan paus.
1:a halvlek
1' Djupledsboll av Skultuna och nr 14 kommer fri men Linus gör en mycket viktig räddning på ett bra avslut
13' Skultuna vinner en andraboll när vi rensar ut ur straffområdet, killen avlossar ett bra skott som sticker över ribban
14' Skultuna går på djupet igen och Oscar gör en kanonbrytning när spelaren försöker passa in till mitten av straffområdet, annars friläge där.
15' På den efterföljande hörnan avlossar Skultuna ett volleyskott, bra träff men Linus läser bollbanan och räddar
23' Gult kort på Josue för stämpling
23' Frisparksvariant av Skultuna som resulterar i ett bra inlägg och styrning precis utanför stolpen
26' Gult kort på nr 17 i Skultuna för stämpling
27' Jocke J skickar en otroligt lång frispark på 60 m som Jonathan B nickskarvar utanför målet
29' Kontring av Oden där Jonathan B passar till Erik som skjuter via en spelare men målvakten är med på riktningsförändringen och ändrar
32' Farligt inlägg av Skultuna när bollen dimper ner framför fötterna på en spelare som har öppet mål men lägger bollen utanför!
35' Djupledsboll av Jonathan B till Erik som får på ett avslut med vänstern men målvakten går ut och styr bollen till hörna
37' Hadi blir omkulltacklad och Skultuna-spelaren vinner bollen, avancerar och skjuter ett bra stolp som Linus tippar till hörna
45' 1-0 Skultuna. Bolltapp i uppspelsfasen på vår högerkant resulterar i friläge och killen skjuter en tåpaj förbi Linus in i mål.
45+1' Gult kort på Jocke för våldsam satsning
45+3' Josue avlosar ett skott och bollen planar farligt på den våta planen men smiter tätt utanför

I andra halvlek gjorde vi några byten för att ändra matchbilden. In med Oskar P (lån från Gäddeholm) och Hampus.
Det gav resultat direkt för vi skapade mer första kvarten än på hela första halvlek.
Dock lyckades vi inte få in bolluschlingen då Skultunas målvakt storspelade.
Bl a tog han två avslut av Eddie på chanser som normalt sitter.
Skultuna hade inte mycket i andra halvlek och vi pressade ännu hårdare när vi ändrade formationen till 3-5-2 och bytte in Jonathan Radvogin som en sista joker.
Men fortfarande stod Skultunas försvar pall för pressen. Matchens sista chans och vår kanske bästa kom på tilläggstid när Hampus drev in med hög fart i straffområdet och passade till Erik som tyvärr fick bollen lite långt bak och skottet med vänstern smet ovanför ribban.
Nej, det var inte vår kväll. Skultuna dödade mycket tid på slutet av matchen och gjorde det bra.
Säsongens första förlust var ett faktum och Skultuna är nu ny serieledare i "femman".
För oss gäller det att studsa tillbaka och ta revansch i nästa omgång som spelas den 14/6.
Till matchens lirare utser jag Linus som höll oss kvar i matchen i första halvlek och alltså höll nollan nästan 8 timmar innan han fick kapitulera.
2:a halvlek
47' Fint spel one touch när Hadi passar till Azee som hittar Eddie som avslutar bra men utanför
61' Frisparksinlägg av Hampus som Oskar P skjuter mot mål men målvakten störtdyker och räddar till hörna
70' Radvogin gör ett genombrott och spelar snett inåt bakåt men Skultuna bryter till hörna
71' Den efterföljande hörnan rensas men Hampus tar hand om andrabollen och skjuter över, lite för bra träff kanske?
79' Hampus väggar med Eddie som kommer fri med målvakten och avslutar men det blir en bra räddning
79' Azeez vinner bollen på Skultunas planhalva, avancerar och skjuter ett hårt skott som målvakten räddar
90' Hörna av Erik som Eddie nickar ner i marken men bollen studsar retfull över ribban!
90+3' Fint genombrott av Hampus som hittar in till Erik som kommer helt fri och skjuter med vänstern förbi målvakten men över målet, ajajaj den hade vi behövt!
90+4' Nr 23 i Skultuna varnas för stämpling